Kako odabrati kosilicu?

Koju kosilicu za travu izabrati?

Neretko se dešava da kupci dođu I ne znaju koju kosilicu da izaberu. Naš asortiman obuhvata mnogo vrsta kosilica za travu i ukoliko niste upoznati s tehnologijom, odabir odgovarajuće kosilice može biti prava muka. Koju širinu košenja odabrati? Na koji raspon proizvoda se trebate usredsrediti? Koje osobine kosilice treba tražiti? 

Prvi korak.

Koliko dugo želite da kosite?
Bilo koja kosilica iz našeg salona može obaviti dobro svoj posao I odgovarati veličini vašeg vrta, bio on veliki ili mali, međutim pravo pitanje je ,,koliko dugo želite da kosite?,, Jednostavnim kosilicama treba više vremena, njihova širina košenja kao I kapacitet koša su mali, pa će tako takva kosilica kositi manje trave u sekundi i češće ćete morati da praznite koš. 

Drugi korak.

Da li želite da malčirate?
Malčiranje je sečenje gornje trećine trave I umesto skupljanja u koš, pokošena trava se vraća na tlo I na taj način smanjuje isparavanje vode. Ukoliko travu kosite na kraću visinu potrebno je da je češće kosite, ali ukupno je vreme košenja smanjeno tj. Trava se ne skuplja. Ovim načinom košenja je trava zdravija I zelenija za razliku od uobičajenog košenja kada se 100% trave skuplja. Većina kosilica za travu može obavljati I jedno I drugo zahvaljujući dodatku za malčiranje.

Veličina noža

Veličina noža znatno utiče na vreme košenja I na to koliko često treba prazniti koš. Što je travnjak veći to je potreban veći koš.  
Treći korak
U zavisnosti od toga kakav vrt imate, na složenost istog kao I na rezultate koje hoćete dobiti mi vam možemo ponuditi adekvatnu kosilicu koja će ispuniti sva vasa očekivanja.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови