Bosch kroz istoriju

BOSCH - Trka kroz istoriju

Najvažniji nemački sportski događaj iz 1910. godine bio je bez sumnje ,,Prince Heinrich Tour.,, Trka nazvana po njegovom tvorcu princu Heinrichu, bila je za automobile sa četiri sedišta. Vozači su svoje veštine - i automobile - stavili na test  dužine skoro 2000 kilometara između Berlina i Hamburga.
Hiljade gledalaca bi izašlo na ulice kako bi gledali ovaj veliki događaj. Putevi kroz koje je prolazila trka su bili ukrašeni zastavama, a nove telefonske linije su čak postavljene da brzo prenose ažuriranja..
Robert Bosch je bio u samom srcu akcije. Kao proizvođač pouzdanih sistema za magnetno paljenje, on je iskoristio priliku izgradnjom šatora za ugostiteljstvo na glavnom putu u blizini Štutgarta.  Vozače se pozdravili banerom "Zagrejali smo Vas - sada pustite Bosch da vas ohladi!"

Penušavo vino bi se ponudilo vozačim kao dobrodošlica I kao osvježenje nakon nekoliko sati trčanja kroz prašinu. Istovremeno, mehaničari su iskoristili ovu priliku da izvrše tehnički pregled automobila - uz stručnu pomoć Roberta Boscha, naravno.


Коментари

Популарни постови