AUTO SERVIS

Kada uraditi veliki servis automobila?

Svaki automobil i marka automobila ima preporučenu kilometražu na kojoj treba odraditi veliki servis automobila, a na vozačima je da li da poslušaju savet ili ignorišu.  Ukoliko se ipak odlučite da ignorišete,  onda je naš savet da veliki servis automobila odraditi pre preporučene kilometraže, a ne posle, jer rizikujete da posledice budu jako skupe.
Ukoliko ste drugi ili treći vlasnik automobila koji nije održavan kod ovlašćenog servisera, mi vam toplo preporučamo da tokom manjih servisa zatražiti mehaničara da pregleda stanje remena, španera, jer se oni najčešće ignorišu  a veoma utiču na kvalitet vožnje.

Koja je preporučena kilometraža, možete videti u knjizi vozila.  Napominjemo vam da ta kilometraža može varirati, jer ne mora svaki model automobila jedne marke biti jednak, zbog toga preporučujemo dodatno informisanje kod ovlašćenih servisera.  Ako ste osoba koja ne pravi puno kilometara, onda pažnju morate obratiti na starost automobila, za takve je preporuka svakih sedam godina odraditi veliki servis










Коментари

Популарни постови